Počet záznamů: 1  

Detecting sequential bond formation using three-dimensional thermal fluctuation analysis

  1. 1.
    SYSNO ASEP0333759
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevDetecting sequential bond formation using three-dimensional thermal fluctuation analysis
    Tvůrce(i) Bartsch, T. (US)
    Fisinger, S. (US)
    Kochanczyk, M.D. (US)
    Huang, R. (US)
    Jonáš, Alexandr (UPT-D) RID, SAI, ORCID
    Florin, E. L. (DE)
    Zdroj.dok.ChemPhysChem. - : Wiley - ISSN 1439-4235
    Roč. 10, 9-10 (2009), s. 1541-1547
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovabiophysics ; mechanical properties ; optical tweezers ; single-molecule studies ; thermal fluctuations
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEZAV0Z20650511 - UPT-D (2005-2011)
    UT WOS000267928100028
    DOI10.1002/cphc.200900211
    AnotaceWe present a novel experimental method that solves two key problems in nondestructive mechanical studies of small biomolecules at the single-molecule level, namely the confirmation of single-molecule conditions and the discrimination against nonspecific binding. A biotin avidin ligand-receptor couple is spanned between a glass slide and a 1 mu m latex particles using short linker molecules. Optical tweezers are used to initiate bond formation and to follow the particles thermal position fluctuations with nanometer spatial and microsecond temporal resolution. Here we show that each step in the specific binding process leads to an abrupt change in the magnitude of the particle's thermal position fluctuations, allowing us to count the number of bonds formed one by one. Moreover, three-dimensional position histograms calculated from the particle's fluctuations can be separated into well-defined categories reflecting different binding conditions.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.