Počet záznamů: 1  

Statistical method for determination of the specific surface of powders and bulk materials

  1. 1.
    SYSNO ASEP0333443
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevStatistical method for determination of the specific surface of powders and bulk materials
    Tvůrce(i) Jandačka, P. (CZ)
    Hlaváč, L. (CZ)
    Uhlář, R. (CZ)
    Mádr, V. (CZ)
    Vašek, Jaroslav (UGN-S)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava, Řada strojní - ISSN 1210-0471
    Roč. 55, č. 1 (2009), s. 125-130
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaideal particle surface ; bulk materials ; powders
    Vědní obor RIVJI - Kompozitní materiály
    CEZAV0Z30860518 - UGN-S (2005-2011)
    AnotaceCalculation methods for determination of specific surface of powders and bulk materials often followed approximation of the ideal particle surface, most often the smooth sphere. During calculation of the specific powder surface the character of the probability distribution that controls the size of powder particles is not taken into account. This is the logarithmic-normal distribution. Usually, even the dispersion of particle sizes from the average size is not taken into account, in spite of the fact that the average particle size does not correspond to the particle size belonging to the average or volume. The current status of these problems is described in this article. The mentioned shortcoming in the calculation of the specific surface of powder particles can be eliminated by the method of calculation that uses the statistical-mathematical tools suggested by the authors of this article.
    PracovištěÚstav geoniky
    KontaktLucie Gurková, lucie.gurkova@ugn.cas.cz, Tel.: 596 979 354
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.