Počet záznamů: 1  

Phenylalanyl-Glycyl-Phenylalanine Tripeptide: A Model System for Aromatic-Aromatic Side Chain Interactions in Proteins

  1. 1.
    SYSNO ASEP0332924
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPhenylalanyl-Glycyl-Phenylalanine Tripeptide: A Model System for Aromatic-Aromatic Side Chain Interactions in Proteins
    Tvůrce(i) Valdés, H. (ES)
    Pluháčková, Kristýna (UOCHB-X)
    Hobza, Pavel (UOCHB-X) RID, ORCID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Journal of Chemical Theory and Computation . - : American Chemical Society - ISSN 1549-9618
    Roč. 5, č. 9 (2009), s. 2248-2256
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaphenylalanyl-glycyl-phenylalanine tripeptid ; ab initio calculations
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPLC512 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000269488300009
    DOI10.1021/ct900174f
    AnotaceThe performance of a wide range of quantum chemical calculations for the ab initio study of realistic model systems of aromatic-aromatic side chain interactions in proteins (in particular those π-π interactions occurring between adjacent residues along the protein sequence) is here assessed on the phenylalanyl-glycyl-phenylalanine (FGF) tripeptide. Energie and geometries obtained at different levels of theory are compared with CCSD(T)/CBS benchmark energies and RI-MP2/cc-pVTZ benchmark geometries, respectively. Consequently, a protocol of calculation alternative to the very expensive CCSD(T)/CBS is proposed. In addition to this, the preferred orientation of the Phe aromatic side chains is discussed and compared with previous results on the topic.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.