Počet záznamů: 1  

Characterisation of pre-romanesque and Romanesque mortars from Prague castle

  1. 1.
    SYSNO ASEP0332732
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevCharacterisation of pre-romanesque and Romanesque mortars from Prague castle
    Tvůrce(i) Zeman, Antonín (UTAM-F) RID, SAI
    Válek, Jan (UTAM-F) ORCID, SAI, RID
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.12th Euroseminar on Microscopy applied to building materials. - Dortmund : Technische universitat Dortmund, 2009 / Middendorf B. ; Just A. ; Klein D. ; Glaubitt A. ; Simon J. - ISBN 978-3-00-028697-1
    Rozsah strans. 501-507
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníCD ROM - CD ROM
    AkceEuroseminar on Microscopy applied to building materials /12./
    Datum konání15.09.2009-19.09.2009
    Místo konáníDortmund
    ZeměDE - Německo
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovahistoric mortars ; romanesque mortars ; provenance of filler
    Vědní obor RIVJN - Stavebnictví
    CEPGA103/07/1467 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20710524 - UTAM-F (2005-2011)
    AnotaceHistoric mortars from various remnants of structures built in pre-Romanesque and Romanesque period at Prague castle were characterised by means of optical microscopy. The investigated mortars showed differences in their filler composition. The mortar binders also demonstrated richness in variety including: clay and lime-clay binders, various lime based binders, lime binders containing binder related particles, and lime binders with brick dust. Careful selection of aggregate and mortar preparation showed relatively well advanced masonry technology for the early lime and stone buildings in the Czech region.
    PracovištěÚstav teoretické a aplikované mechaniky
    KontaktKulawiecová Kateřina, kulawiecova@itam.cas.cz, Tel.: 225 443 285
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.