Počet záznamů: 1  

Two parameter description of a three dimensional cracked body: the effect of Poisson´s ratio

  1. 1.
    SYSNO ASEP0332413
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevTwo parameter description of a three dimensional cracked body: the effect of Poisson´s ratio
    Překlad názvuDvouparametrový popis trojdimensionálního tělesa s trhlinou: vliv Poissonova čísla
    Tvůrce(i) Seitl, Stanislav (UFM-A) RID, ORCID
    Hutař, Pavel (UFM-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.Applied mechanics 2009. - Bratislava : FX, s.r.o., 2009 / Jančo R. - ISBN 978-80-89313-33-4
    Rozsah strans. 263-269
    Poč.str.7 s.
    Forma vydáníCD - CD
    AkceApplied Mechanics 2009
    Datum konání06.04.2009-08.04.2009
    Místo konáníSmolenice
    ZeměSK - Slovensko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.SK - Slovensko
    Klíč. slovaT-stress ; Poisson ration ; finite element modeling ; constraint
    Vědní obor RIVJL - Únava materiálu a lomová mechanika
    CEPGA101/09/0867 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA101/08/1623 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20410507 - UFM-A (2005-2011)
    AnotaceA study of the effect of Poisson’s ratio on stationary mode I crack tip fields is presented. Finite element calculations for two-dimensional (plane stress and plane strain) and three-dimensional bodies are compared. The singular stress field is characterized by linear elastic two-parameter fracture mechanics. The stress intensity factor K and the elastic T-stress in the middle of a three-dimensional crack front are determined using direct methods. The results obtained in agreement with the literature data indicate dependence of the calculated fracture parameters on Poisson’s ratio. Variations of K and T-stress with changing thickness in the edge-cracked plates are presented.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.