Počet záznamů: 1
Dietary polyunsaturated fatty acids and adaptation to chronic hypoxia alter acyl composition of serum and heart lipids
- 1.
SYSNO ASEP 0332168 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název Dietary polyunsaturated fatty acids and adaptation to chronic hypoxia alter acyl composition of serum and heart lipids Překlad názvu Dieta obohacená o polynenasycené mastné kyseliny a chronická hypoxie mění složení sérobých a srdečních lipidů Tvůrce(i) Balková, P. (CZ)
Ježková, J. (CZ)
Hlaváčková, M. (CZ)
Neckář, Jan (FGU-C) RID, ORCID
Staňková, B. (CZ)
Kolář, František (FGU-C) RID, ORCID, SAI
Novák, F. (CZ)
Nováková, O. (CZ)Zdroj.dok. British Journal of Nutrition. - : Cambridge University Press - ISSN 0007-1145
Roč. 102, č. 9 (2009), s. 1297-1307Poč.str. 11 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. GB - Velká Británie Klíč. slova chronic hypoxia ; dietary n-3 and n-6 PUFA ; heart Vědní obor RIV FA - Kardiovaskulární nemoci vč. kardiochirurgie CEP GA305/07/0875 GA ČR - Grantová agentura ČR CEZ AV0Z50110509 - FGU-C (2005-2011) UT WOS 000272022500007 DOI 10.1017/S0007114509389242 Anotace The effects of dietary supplementation with fat of different fatty acid profile and chronic intermittent hypoxia (CIH) on the fatty acid composition of serum and heart lipids were analyzed. Both interventions considered to be cardioprotective distinctly modified the FA profile in serum and heart lipids with specific effects on conjugated dienes production and catalase activity Pracoviště Fyziologický ústav Kontakt Lucie Trajhanová, lucie.trajhanova@fgu.cas.cz, Tel.: 241 062 400 Rok sběru 2010
Počet záznamů: 1