Počet záznamů: 1  

A "soft electronic band" and the negative thermooptic effect in strontium titanate

  1. 1.
    SYSNO ASEP0330068
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevA "soft electronic band" and the negative thermooptic effect in strontium titanate
    Překlad názvu"Měkký elektronový pás" a záporný termooptický efekt v SrTiO3 .
    Tvůrce(i) Trepakov, Vladimír (FZU-D) RID
    Dejneka, Alexandr (FZU-D) RID, ORCID
    Markovin, P. (RU)
    Lynnyková, Anna (FZU-D) RID
    Jastrabík, Lubomír (FZU-D) RID, ORCID
    Zdroj.dok.New Journal of Physics. - : Institute of Physics Publishing - ISSN 1367-2630
    Roč. 11, č. 8 (2009), 083024/1-083024/9
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaSrTiO3 ; optical properties ; spectroscopic ellipsometry ; negative thermooptic effect
    Vědní obor RIVBH - Optika, masery a lasery
    CEPGA202/08/1009 GA ČR - Grantová agentura ČR
    KJB100100703 GA AV ČR - Akademie věd
    KAN301370701 GA AV ČR - Akademie věd
    1M06002 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z10100522 - FZU-D (2005-2011)
    UT WOS000269487500001
    DOI10.1088/1367-2630/11/8/083024
    AnotaceThe optical properties of strontium titanate (SrTiO3) single crystals were determined with spectroscopic ellipsometry in the 1–6 eV spectral region and the 4.2–300 K temperature region.New results regarding features of band edge and near band edge indirect and direct fundamental optical transitions were obtained and updated.It was shown that whereas the indirect transitions lowest in energy shift to higher energies on cooling, the energy of the stronger direct optical transitions in the region of 3.7–4.0 eV shifts to the opposite side, to lower energies , and these transitions can be treated as the "soft electronic band".
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.