Počet záznamů: 1  

New fungal genera, Tectonidula gen. nov. for Calosphaeria-like fungi with holoblastic-denticulate conidiogenesis and Natantiella gen. nov. for three species segregated from Ceratostomella

  1. 1.
    SYSNO ASEP0329566
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevNew fungal genera, Tectonidula gen. nov. for Calosphaeria-like fungi with holoblastic-denticulate conidiogenesis and Natantiella gen. nov. for three species segregated from Ceratostomella
    Tvůrce(i) Réblová, Martina (BU-J) RID
    Štěpánek, Václav (MBU-M) RID, ORCID
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.Mycological Research. - : Elsevier - ISSN 0953-7562
    Roč. 113, č. 9 (2009), s. 991-1002
    Poč.str.12 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaCalosphaeria ; Barbatosphaeria ; Ramichloridium
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEPGA206/09/0547 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    AV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000271848000009
    DOI10.1016/j.mycres.2009.06.003
    AnotaceTwo morphologically similar groups of ascomycetes with globose to subglobose perithecia, elongate necks, unitunicate asci floating freely at maturity, and hyaline ascospores currently placed in Calosphaeria s. lat. and Ceratostomella s. lat., respectively, are studied. A new genus, Tectonidula, is described with two accepted species, T. hippocrepida and T. fagi. They are separated by ascospore and ascus morphology and holoblastic-denticulate conidiogenesis from the core species of Calosphaeria. The genus Natantiella is described for three former Ceratostomella species.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.