Počet záznamů: 1  

SrTiO.sub.3./sub.:Cr nanocrystalline powders: size effects and optical properties

  1. 1.
    SYSNO ASEP0328504
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSrTiO3:Cr nanocrystalline powders: size effects and optical properties
    Překlad názvuNanokrystalické prášky SrTiO3:Cr : rozměrový efekt a optické vlastnosti
    Tvůrce(i) Trepakov, Vladimír (FZU-D) RID
    Potůček, Zdeněk (FZU-D) RID, ORCID
    Makarova, Marina (UFCH-W)
    Dejneka, Alexandr (FZU-D) RID, ORCID
    Sazama, Petr (UFCH-W) RID, ORCID
    Jastrabík, Lubomír (FZU-D) RID, ORCID
    Bryknar, Z. (CZ)
    Celkový počet autorů7
    Zdroj.dok.Journal of Physics-Condensed Matter. - : Institute of Physics Publishing - ISSN 0953-8984
    Roč. 21, č. 37 (2009), 375303/1-375303/5
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaSrTiO3:Cr nanocrystalline powders ; size effects ; optical properties
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGA202/08/1009 GA ČR - Grantová agentura ČR
    KJB100100703 GA AV ČR - Akademie věd
    KAN301370701 GA AV ČR - Akademie věd
    1M06002 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z10100522 - FZU-D (2005-2011)
    AV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    UT WOS000269198900016
    DOI10.1088/0953-8984/21/37/375303
    AnotaceThe crystal structure, optical absorption, and photoluminescence of chromium impurity centers were studied in nanocrystalline SrTiO3:Cr (0.1 mol%) powders with average particle size within the range 13–100 nm prepared by the Pechini-type polymeric sol–gel method.The optical absorption edge and the zero-phonon R-line (2E → 4A2) of luminescence of the octahedral Cr3+ centers shifted to higher energies with decreasing nanoparticle size.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.