Počet záznamů: 1  

Invert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles

  1. 1.
    SYSNO ASEP0328085
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevInvert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles
    Překlad názvuTvorba invertního cukru buňkami Saccharomyces cerevisiae zabudovanými v magnetických alginátových mikročásticích
    Tvůrce(i) Šafařík, Ivo (UEK-B) RID, SAI
    Maděrová, Zdeňka (UEK-B) RID
    Šafaříková, Miroslava (UEK-B) RID, SAI
    Zdroj.dok.Journal of Magnetism and Magnetic Materials. - : Elsevier - ISSN 0304-8853
    Roč. 321, - (2009), s. 1478-1481
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovamagnetic alginate microbeads ; Saccharomyces cerevisiae ; invertase
    Vědní obor RIVEI - Biotechnologie a bionika
    CEP2A-1TP1/094 GA MPO - Ministerstvo průmyslu a obchodu
    OC 157 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z60870520 - UEK-B (2005-2011)
    UT WOS000265278000033
    AnotaceInvert sugar is a very important food component. We have prepared magnetically responsive alginate microbeads containing entrapped Saccharomyces cerevisiae cells and magnetite microparticles which can be easily separated in an appropriate magnetic separator. The microbeads (typical diameter between 50 and 100 µm) were prepared using the emulsification process. The prepared microbeads enabled efficient sucrose conversion. The biocatalyst was stable for at least one month and the microbeads could be used at least six times.
    PracovištěÚstav výzkumu globální změny
    KontaktNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.