Počet záznamů: 1  

Dusík z pohledu půdních biologů

  1. 1.
    SYSNO ASEP0327244
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevDusík z pohledu půdních biologů
    Překlad názvuNitrogen from the point of view of soil biologists
    Tvůrce(i) Hynšt, Jaroslav (BC-A)
    Šimek, Miloslav (BC-A) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Úroda. - : Profi Press - ISSN 0139-6013
    -, č. 4 (2009), s. 82-83
    Poč.str.2 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovasoil nitrogen ; agriculture ; fertilization
    Vědní obor RIVEH - Ekologie - společenstva
    CEZAV0Z60660521 - UPB-H, BC-A (2005-2011)
    AnotaceDostatek dusíku v půdě je nezbytným předpokladem úrodnosti zemědělské půdy, ale nadbytek dusíku může vyvolávat různé problémy a je spojen se ztrátami. Stanovení optimální dávky dusíku při hnojení je obtížné a vyžaduje neustálé získávání nových poznatků. Nedostatek i nadbytek dusíku mají různé projevy a následky, které můžeme sledovat a poučit se z nich. Na přeměnách dusíku v půdě se významně podílejí půdní organismy a naopak, množství dusíku v půdě tyto organismy ovlivňuje. Proto by hnojení dusíkem mělo brát v úvahu také jejich nároky.
    Překlad anotaceSufficient content of nitrogen in soil is necessary for sufficient fertility of agricultural soils, but excess of nitrogen have various negative impacts and it is accompanied with losses. Determination of optimal dose of nitrogen is difficult and it needs continual acquiring of new knowledge. Excess and deficiency of nitrogen have various symptomes that we can observe and we can learn from them. Living organisms are important participants in nitrogen transformations in soil and, on the other hand, they are affected by availability of nitrogen. Therefore, fertilization by nitrogen should also take into account their demands.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.