Počet záznamů: 1  

Analysis of insect triacylglycerols using liquid chromatography-atmospheric pressure chemical ionization-mass spectrometry

  1. 1.
    SYSNO ASEP0326454
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAnalysis of insect triacylglycerols using liquid chromatography-atmospheric pressure chemical ionization-mass spectrometry
    Tvůrce(i) Kofroňová, Edita (UOCHB-X) RID
    Cvačka, Josef (UOCHB-X) RID, ORCID
    Jiroš, Pavel (UOCHB-X)
    Sýkora, D. (CZ)
    Valterová, Irena (UOCHB-X) RID, ORCID
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.European Journal of Lipid Science and Technology. - : Wiley - ISSN 1438-7697
    Roč. 111, č. 5 (2009), s. 519-525
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaatmospheric pressure chemical ionization ; bumblebees ; fat body ; NARP-HPLC
    Vědní obor RIVCC - Organická chemie
    CEPIAA4055403 GA AV ČR - Akademie věd
    2B06007 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000266538000014
    DOI10.1002/ejlt.200800228
    AnotaceAn HPLC non-aqueous reversed-phase separation system was adapted for analyzing insect triacylglycerols (TAG). The method uses two conventional Nova-Pak C18 columns connected in series, for a total length of 45 cm. The mobile phase gradient is mixed from acetonitrile and 2-propanol, and the flow rate is programmed from 1.0 to 0.7 mL/min. TAG are detected by atmospheric pressure chemical ionization mass spectrometry. The method ensures efficient separation of isomers and analysis of high-molecular weight TAG with equivalent chain lengths up to 72. The method performance is demonstrated on analysis of TAG isolated from the fat body of the bumblebee Bombus lucorum.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.