Počet záznamů: 1  

pH-controlled self-assembling of meso-tetrakis(4-sulfonatophenyl)porphyrin-chitosan complexes

  1. 1.
    SYSNO ASEP0325350
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevpH-controlled self-assembling of meso-tetrakis(4-sulfonatophenyl)porphyrin-chitosan complexes
    Překlad názvuHodnotami pH řízené spontánní uspořádání komplexů meso-tetrakis(4-sulfonatofenyl)porfyrin-chitosan
    Tvůrce(i) Synytsya, A. (CZ)
    Synytsya, Andriy. (CZ)
    Blafková, P. (CZ)
    Ederová, J. (CZ)
    Spěváček, Jiří (UMCH-V) RID, ORCID
    Slepička, P. (CZ)
    Král, V. (CZ)
    Volka, K. (CZ)
    Zdroj.dok.Biomacromolecules. - : American Chemical Society - ISSN 1525-7797
    Roč. 10, č. 5 (2009), s. 1067-1076
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaself-assembling ; meso-tetrakis(4-sulfonatophenyl)porphyrin-chitosan complex ; spectroscopy
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPGA525/05/0273 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000265914200007
    DOI10.1021/bm8011715
    AnotaceSolid meso-tetrakis(4-sulfonatophenyl)porphyrin (TPPS4-chitosan supramolecular complexes were prepared by addition of porphyrin to an aqueous solution of chitosan at pH values. The precipitates obtained were assigned as 1 (pH 6.8) and 2 (pH 2.5) and characterized by spectroscopic, thermal, and microscopic methods. Spectroscopic investigation confirmed the presence of TPPS4 and chitosan in both products and that the porphyrin is highly self-associated. Based on structural inferences, self-assembling hierarchy models were proposed for both of the TPPS4-chitosan supramolecular complexes.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.