Počet záznamů: 1  

Stabilization of polyurethanes based on liquid OH-telechelic polybutadienes: comparison of commercial and polymer-bound antioxidants

  1. 1.
    SYSNO ASEP0323838
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevStabilization of polyurethanes based on liquid OH-telechelic polybutadienes: comparison of commercial and polymer-bound antioxidants
    Překlad názvuStabilizace polyurethanů na bázi kapalných OH-telechelických polybutadienů: srovnání komerčních a polymerně vázaných antioxidantů
    Tvůrce(i) Podešva, Jiří (UMCH-V) RID
    Kovářová, Jana (UMCH-V) RID
    Hrdličková, Miluše (UMCH-V)
    Netopilík, Miloš (UMCH-V) RID
    Zdroj.dok.Polymer Degradation and Stability. - : Elsevier - ISSN 0141-3910
    Roč. 94, č. 4 (2009), s. 647-650
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovapolyurethanes ; liquid polybutadienes ; polymeric antioxidants
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPGA203/07/0987 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000265181100023
    DOI10.1016/j.polymdegradstab.2009.01.003
    AnotaceA soluble polyurethane was synthesized by a reaction of OH-telechelic, 1,2-rich, low-molecular-weight polybutadiene with toluene 2,4-diisocyanate. To the pendent vinyls of the polybutadiene blocks of the polyurethane, a sterically hindered phenolic antioxidant bearing a sulfanyl group (i.e., 6-sulfanylhexyl 3(3,5-di-tert-butyl-4-hydroxyphenyl)propanoate) was added by a free-radical mechanism (in varying degrees of conversion). It was found by the DSC method that an admixture of polyurethane thus modified to original polyurethane shows an equal antioxidation effect as an admixture of the low-molar-mass analog, as related to the same mole concentration of the phenolic moiety.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.