Počet záznamů: 1  

Application of the Group Contribution Approach to Nafion Swelling

  1. 1.
    SYSNO ASEP0322871
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevApplication of the Group Contribution Approach to Nafion Swelling
    Překlad názvuAplikace skupinově příspěvkové metody na botnání Nafionu
    Tvůrce(i) Randová, A. (CZ)
    Bartovská, L. (CZ)
    Hovorka, Š. (CZ)
    Poloncarzová, M. (CZ)
    Kolská, Z. (CZ)
    Izák, Pavel (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.Journal of Applied Polymer Science. - : Wiley - ISSN 0021-8995
    Roč. 111, č. 4 (2009), s. 1745-1750
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovagroup contribution method ; structure-property relations ; swelling
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPGA104/08/0600 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA400720710 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    UT WOS000261896900032
    DOI10.1002/app.29157
    AnotaceThe anisotropic swelling of Nafion 112 membrane in pure organic liquids was monitored by an optical method. The findings were used as a basis for application of the group contribution method to the relative expansion in equilibrium. From a total of 38 organic liquids under study, 26 were selected as an evaluation set from which the group and structural group contributions were assigned. The remaining 12 compounds were used as the testing set. Value of plus minus1.5 % in relative expansions was determined to be the experimental error. Maximum differences between the experimental and calculated relative expansions in both sets did not exceed the value of plus minus 3 %.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.