Počet záznamů: 1  

Evaluation of characteristics of plasma generated in DC arc torch with gas-water stabilization of arc

  1. 1.
    SYSNO ASEP0321545
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevEvaluation of characteristics of plasma generated in DC arc torch with gas-water stabilization of arc
    Překlad názvuVyhodnocení vlastností plazmatu generovaného v plazmatronu stejnosměrného proudu s plynově-vodní stabilizací
    Tvůrce(i) Kavka, Tetyana (UFP-V) RID
    Mašláni, Alan (UFP-V) RID
    Hrabovský, Milan (UFP-V) RID
    Zdroj.dok.17th Symposium on Application of Plasma Processes, Book of Contributed Papers. - Bratislava : Department of Experimental Physics Comenius University, 2009 / Papp V. ; Orshzágh J. ; Matúška J. ; Matejčík Š. - ISBN 978-80-89186-45-7
    Rozsah strans. 173-174
    Poč.str.4 kB
    Forma vydáníCD-ROM - CD-ROM
    AkceSymposium on Application of Plasma Processes, SAPP/17th./
    Datum konání17.01.2009-22.01.2009
    Místo konáníLiptovský Ján
    ZeměSK - Slovensko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.SK - Slovensko
    Klíč. slovaDC arc torch
    Vědní obor RIVBL - Fyzika plazmatu a výboje v plynech
    CEPKJB100430701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z20430508 - UFP-V (2005-2011)
    AnotaceThe present paper examines generation of thermal plasma jets in DC arc torch with gas-water stabilization of arc. The way of arc stabilization determines some important features of the torch. The flow rate and composition of the plasma forming gas depend on the plasma torch parameters. These characteristics cannot be measured directly and are evaluated from power balances and temperature profiles on the torch exit. Then other important parameters like Mach number and velocity can be determined.
    PracovištěÚstav fyziky plazmatu
    KontaktVladimíra Kebza, kebza@ipp.cas.cz, Tel.: 266 052 975
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.