Počet záznamů: 1  

Geometrical and electronic structure variability of the sugar-phosphate backbone in nucleic acids

  1. 1.
    SYSNO ASEP0310366
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevGeometrical and electronic structure variability of the sugar-phosphate backbone in nucleic acids
    Překlad názvuGeometrická a elektronická strukturní variabilita cukr-fosfátové páteře v nukleových kyselinách
    Tvůrce(i) Svozil, Daniel (UOCHB-X)
    Šponer, Judit E. (BFU-R) RID, ORCID
    Marchan, I. (ES)
    Pérez, A. (ES)
    Cheatham III., T.E. (US)
    Forti, F. (ES)
    Luque, F.J. (ES)
    Orözcö, M. (ES)
    Šponer, Jiří (BFU-R) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Journal of Physical Chemistry B. - : American Chemical Society - ISSN 1520-6106
    Roč. 112, č. 27 (2008), s. 8188-8197
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovamolecular dynamics ; force field ; quantum chemistry
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEPLC512 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    IAA400550701 GA AV ČR - Akademie věd
    1QS500040581 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z50040507 - BFU-R (2005-2011)
    AV0Z50040702 - BFU-R (2007-2013)
    AV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000257335200031
    DOI10.1021/jp801245h
    AnotaceQuantum chemistry was used to describe alpha/gamma energetics and to access Amber force field parm99 and parmbsc0. This was tested on two models systems: SPM consisting of a sugar and methyl group linked through a phosphodiester bond and sPSOM consisting of two deoxyribose residues (without the bases) connected via a phosphodiester bond. A comparison of the ab initio data with the ff99 potential energy surface clearly reveals an incorrect ff99 force-field description in the regions where the gamma torsion is in the trans conformation.
    PracovištěBiofyzikální ústav
    KontaktJana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.