Počet záznamů: 1  

Analysis of Ketones by Selected Ion Flow Tube Mass Spectrometry

  1. 1.
    SYSNO ASEP0181823
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevAnalysis of Ketones by Selected Ion Flow Tube Mass Spectrometry
    Tvůrce(i) Smith, D. (GB)
    Wang, T. (GB)
    Španěl, Patrik (UFCH-W) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Rapid Communications in Mass Spectrometry. - : Wiley - ISSN 0951-4198
    Roč. 17, - (2003), s. 2655-2660
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovamass spectrometry ; selected ion flow tube ; ketones
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA202/03/0827 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA203/02/0737 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z4040901 - UFCH-W
    AnotaceA selected ion flow tube-mass spectrometry (SIFT-MS) study of the reactions of H3O+, NO+ and O2+. ions with the ketones (M) 2-heptanone, 2-octanone, 2-nonanone, 2-undecanone and 2-aminoacetophenone, has been conducted in preparation for studies of volatile emissions from bacteria. The H3O+ reactions all proceed rapidly via exothermic proton transfer, producing only MH+ ions that form their monohydrates when water vapour is present in the helium carrier gas. The O2+. reactions proceed rapidly via dissociative charge transfer producing parent cations M+. and some fragment ions. The NO+ reactions form the NO+M adduct ions at rates which are dependent on the pressure of the helium carrier gas. Combining the present NO+ kinetic data with those available from previous SIFT studies, the phenomenon of charge transfer complexing is clearly demonstrated. This results in adduct formation in these NO+/ketone reactions at or near the collisional rate. SIFT-MS spectra.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2004

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.