Počet záznamů: 1  

Experimentální ověření vlastností pěnového skla jako izolace pracovní komory pro 129Xe MR tomografii

  1. 1.
    SYSNO ASEP0109133
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevExperimentální ověření vlastností pěnového skla jako izolace pracovní komory pro 129Xe MR tomografii
    Překlad názvuThe cellular glass insulation experimental verification as a device for a labor cell insulator for 129Xe hyperpolarization in MR tomograpy
    Tvůrce(i) Rychnovský, Jan (UPT-D) RID, SAI
    Bartušek, Karel (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Elektrorevue - ISSN 1213-1539
    č. 62 (2004), s. -
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovacellular glass ; hyperpolarization ; MR tomography
    Vědní obor RIVJA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
    CEZAV0Z2065902 - UPT-D
    AnotaceČlánek se zabývá možností využití sklopěnové izolační hmoty FOAMGLAS k izolaci kyvety pro polarizaci xenonu 129. Experimentálně bylo provedeno několik měření, na jejichž základě bylo možné porovnat teplotu uvnitř izolace a uvnitř pracovní kyvety s teplotou na povrchu izolace. Teplota na povrchu izolace je limitující pro použití vf cívky k měření MR signálu polarizovaného xenonu.
    Překlad anotaceThis article deals with a possible improvement of foamglas insulating material for labor cell during hyperpolarization of 129 xenon. On the basis of a few modified measurements, we were able to compare temperatures inside the insulation material and also inside of the labor cell with temperature on the surface the insulation material. The temperature on the surface of foamglas is restricted by using RF coil for MR signal measuring.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2005

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.