The Osteometrical Characteristics of Mandibles of Sus Scrofa Population in the Czech Republic (České Budějovice) in Comparison with Sus Scrofa Population in Chile and Japan
1.
SYSNO ASEP
0092721
Druh ASEP
J - Článek v odborném periodiku
Zařazení RIV
J - Článek v odborném periodiku
Poddruh J
Ostatní články
Název
The Osteometrical Characteristics of Mandibles of Sus Scrofa Population in the Czech Republic (České Budějovice) in Comparison with Sus Scrofa Population in Chile and Japan
Překlad názvu
Kraniometrická charakteristika čelistí Sus Scrofa u populací v České republice ve zrovnaní s populacemi v Čilé a Japonsku
Tvůrce(i)
Dvořáková-Líšková, Zuzana (UEK-B) Hanzal, V. (CZ) Janiszewski, P. (PL)
Zdroj.dok.
Wildlife Biology
- ISSN 0909-6396
3/13, č. 3 (2007), s. 42-51
Poč.str.
11 s.
Jazyk dok.
eng - angličtina
Země vyd.
DK - Dánsko
Klíč. slova
Sus Scrofa ; osteometry
Vědní obor RIV
EG - Zoologie
CEP
1P05OC060 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
CEZ
AV0Z60870520 - UEK-B (2005-2011)
Anotace
We study osteometrical characteristics of mandibles of wild boars (Sus strofa) in the Czech Republic, in Southern Bohemia (České Budějovice). We compare craniometrical characteristics of mandibles of female and male population in particular age groups. At the same time we compare osteometrical characteristics of Czech wild boar population with two other studies which were realised in Asian continent (Japan) and American continent (Chile).The values of craniometrical characteristics of Chile are quite high while Japan has the lowest values. Osteometrical characteristics of mandibles are impacted by both geographical and climatic factors. The research in Chile presents other significant factors that influenced and influence osteometrical characteristics – domestication and crossbreeding between wild pigs and domestic pigs.
Pracoviště
Ústav výzkumu globální změny
Kontakt
Nikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
Rok sběru
2008
Počet záznamů: 1
Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom
jak používáme cookies.