Počet záznamů: 1  

Selenium content in tissues and meat quality in rabbits fed selenium yeast

  1. 1.
    SYSNO ASEP0088690
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevSelenium content in tissues and meat quality in rabbits fed selenium yeast
    Překlad názvuObsah selenu v tkáních a kvalita masa králíků krmených selenovými kvasinkami
    Tvůrce(i) Dokoupilová, A. (CZ)
    Marounek, Milan (UZFG-Y) RID
    Skřivanová, V. (CZ)
    Březina, P. (CZ)
    Zdroj.dok.Czech Journal of Animal Science. - : Czech Academy of Agricultural Sciences - ISSN 1212-1819
    Roč. 52, č. 6 (2007), s. 165-169
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovarabbits ; selenium ; meat
    Vědní obor RIVGH - Výživa hospodářských zvířat
    CEZAV0Z50450515 - UZFG-Y (2005-2011)
    AnotaceIn a diet of rabbits the selenium (Se) concentration was increased from 0.12 mg/kg to 0.50 mg/kg by means of addition of Se-enriched yeast. No effect of Se supplement on growth and feed efficiency was observed. Loin and hindleg meat, liver and hair of control rabbits contained 93, 98, 521 and 267 µg Se/kg, resp. Corresponding Se concentrations in treated rabbits were 400, 389, 1414 and 914 µg/kg. The activity of glutathion peroxidase and oxidative stability of meat were not influenced. Thus, the enrichment of meat with Se is the main benefit of Se supplementation of rabbit diets.
    PracovištěÚstav živočišné fyziologie a genetiky
    KontaktJana Zásmětová, knihovna@iapg.cas.cz, Tel.: 315 639 554
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.