Počet záznamů: 1
Selenium content in tissues and meat quality in rabbits fed selenium yeast
- 1.
SYSNO ASEP 0088690 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Ostatní články Název Selenium content in tissues and meat quality in rabbits fed selenium yeast Překlad názvu Obsah selenu v tkáních a kvalita masa králíků krmených selenovými kvasinkami Tvůrce(i) Dokoupilová, A. (CZ)
Marounek, Milan (UZFG-Y) RID
Skřivanová, V. (CZ)
Březina, P. (CZ)Zdroj.dok. Czech Journal of Animal Science. - : Czech Academy of Agricultural Sciences - ISSN 1212-1819
Roč. 52, č. 6 (2007), s. 165-169Poč.str. 5 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova rabbits ; selenium ; meat Vědní obor RIV GH - Výživa hospodářských zvířat CEZ AV0Z50450515 - UZFG-Y (2005-2011) Anotace In a diet of rabbits the selenium (Se) concentration was increased from 0.12 mg/kg to 0.50 mg/kg by means of addition of Se-enriched yeast. No effect of Se supplement on growth and feed efficiency was observed. Loin and hindleg meat, liver and hair of control rabbits contained 93, 98, 521 and 267 µg Se/kg, resp. Corresponding Se concentrations in treated rabbits were 400, 389, 1414 and 914 µg/kg. The activity of glutathion peroxidase and oxidative stability of meat were not influenced. Thus, the enrichment of meat with Se is the main benefit of Se supplementation of rabbit diets. Pracoviště Ústav živočišné fyziologie a genetiky Kontakt Jana Zásmětová, knihovna@iapg.cas.cz, Tel.: 315 639 554 Rok sběru 2008
Počet záznamů: 1