Počet záznamů: 1  

Preliminary study to prepare a reference material of toluene metabolite - o-cresol and benzene metabolite-phenol - in human

  1. 1.
    SYSNO ASEP0054906
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevPreliminary study to prepare a reference material of toluene metabolite - o-cresol and benzene metabolite-phenol - in human
    Překlad názvuPředběžná studie k přípravě referenčního materiálu metabolitu toluenu – o-kresolu a metabolitu benzenu – fenolu v lidské moči
    Tvůrce(i) Šperlingová, I. (CZ)
    Dabrowská, L. (CZ)
    Stránský, V. (CZ)
    Kučera, Jan (UJF-V) RID, ORCID, SAI
    Tichý, M. (CZ)
    Zdroj.dok.Accreditation and Quality Assurance - ISSN 0949-1775
    Roč. 11, č. 5 (2006), s. 231-235
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovareference material ; toluene metabolites ; o-cresol
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPNR7831 GA MZd - Ministerstvo zdravotnictví
    CEZAV0Z10480505 - UJF-V (2005-2011)
    AnotaceThe candidate reference material (RM) was prepared by freeze-drying pooled urine samples obtained from healthy persons occupationally exposed to toluene. Homogeneity testing yielded no significant differences of urinary concentrations of o-cresol and phenol in 15 randomly selected units of RM. Stability testing showed no significant changes of concentrations of the above analytes over a period of 6 months. Property (pre-certified) values of phenol and o-cresol concentrations and their uncertainties (9.06 +/- 0.47 mg l(-1) and 1.03 +/- 0.06 mg l(-1), respectively) were estimated from results of a small-scale interlaboratory comparison in which two laboratories participated using four different analytical methods.
    PracovištěÚstav jaderné fyziky
    KontaktMarkéta Sommerová, sommerova@ujf.cas.cz, Tel.: 266 173 228
    Rok sběru2007
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.