Počet záznamů: 1  

Adhesion, growth and differentiation markers in human osteoblast-like cells cultured on surface-modified metallic materials designed for bone implants

  1. 1.
    SYSNO ASEP0045349
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevAdhesion, growth and differentiation markers in human osteoblast-like cells cultured on surface-modified metallic materials designed for bone implants
    Překlad názvuAdhese, růst a diferenciace lidských buněk podobných osteoblastům kultivovaných na kovových povrchově modifikovaných materiálech vyvíjených pro kostní implantáty
    Tvůrce(i) Bačáková, Lucie (FGU-C) RID, ORCID
    Kabátová, J. (CZ)
    Lisá, Věra (FGU-C)
    Starý, V. (CZ)
    Fencl, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Engineering of Biomaterials - ISSN 1429-7248
    Roč. 9, č. 58-60 (2006), s. 1-3
    Poč.str.3 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.PL - Polsko
    Klíč. slovabone tissue engineering ; metals ; surface modifications
    Vědní obor RIVEI - Biotechnologie a bionika
    CEPGA101/06/0226 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z50110509 - FGU-C (2005-2011)
    AnotaceWe prepared discs of pure machined titanium, titanium polished by diamond paste, machined Ti6Al4V alloy, Ti6Al4V alloy polished by diamond paste, Ti5Al2.5Fe alloy treated by electro-erosion and Ti5Al2.5Fe plasma-sprayed with Ti. The proliferation of human osteoblast-like MG 63 cells was the quickest on the samples with the lowest surface roughness, i.e. the polished samples. These cells also contained the highest concentration of integrin adhesion molecules with alpha V chain. The cells on electro-eroded Ti5Al2.5Fe contained the highest concentration of osteocalcin and osteopontin, i.e. markers of osteoblastic differentiation
    PracovištěFyziologický ústav
    KontaktLucie Trajhanová, lucie.trajhanova@fgu.cas.cz, Tel.: 241 062 400
    Rok sběru2007
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.