Počet záznamů: 1  

Suchá směs pro přípravu zálivkové směsi do instalačního vrtu měřící sondy a zálivková směs

  1. 1.
    0467509 - ÚGN 2017 RIV cze P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Vavro, Martin - Staš, Lubomír - Souček, Kamil - Waclawik, Petr - Kukutsch, Radovan
    Suchá směs pro přípravu zálivkové směsi do instalačního vrtu měřící sondy a zálivková směs.
    [The dry mixture for topping mixture into the installation borehole measuring probes and grout mix.]
    2016. Vlastník: Ústav geoniky AV ČR, v. v. i. Datum udělení vzoru: 06.12.2016. Číslo vzoru: 30103
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1406
    Institucionální podpora: RVO:68145535
    Klíčová slova: cement based grouting mortar * rock mass stress measurement * CCBM probe
    Kód oboru RIV: DB - Geologie a mineralogie
    http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030103.pdf

    Podstatou řešení je složení jemnozrnné suché maltové směsi na bázi cementu, granulované vysokopecní granulované strusky, drobného kameniva a vhodných přísad. Po smíchání s vodou a dalšími přísadami vznikne zálivková směs s expanzními vlastnostmi, která je vhodná pro výplň měřících vrtů a fixaci sondy pro měření napětí v uhelné sloji.

    The essence of submitted technical solution is the composition of the fine-grained dry mix mortar based on cement, granulated blast furnace slag, well-graded sand, and suitable powder admixtures. After mixing with water and other admixtures, the flowable fresh grouting mortar that expand to sufficiently counteract the plastic shrinkage normally associated with cement grouts. This grouting mortar is suitable for filling of boreholes intended for rock mass stress measurements in coal seams.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0265604

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    UGN_0467509_1.pdf04.2 MBJinápovolen
    UGN_0467509.pdf0304.2 KBAutorský postprintvyžádat
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.