Počet záznamů: 1  

Mikrofluidní čip pro třídění vysoce adhezivních buněk

  1. 1.
    0387398 - ÚPT 2013 RIV CZ cze L - Prototyp, funkční vzorek
    Pilát, Zdeněk - Ježek, Jan - Šiler, Martin - Soldán, Karel - Zemánek, Pavel
    Mikrofluidní čip pro třídění vysoce adhezivních buněk.
    [Microfluidic chip for sorting strongly adhesive celIs.]
    Interní kód: UPT 2012/13 ; 2012
    Technické parametry: Funkční vzorek realizovaný v rámci řešení grantu: PDMS čip o rozměrech 60 mm x 20 mm x 2 mm. Vstupní a výstupní kanálky mají průřez 100 µm x 20 µm. Třídící oblast jsou dva kruhy o průměru 2000 µm a výšce 20 µm.
    Ekonomické parametry: Funkční vzorek realizovaný při řešení grantu s předpokladem smluvního využití s ekonomickým přínosem i po jeho ukončení.
    Grant CEP: GA MŠMT ED0017/01/01
    Institucionální podpora: RVO:68081731
    Klíčová slova: microfluidic chips * living celIs * optical sorting
    Kód oboru RIV: BH - Optika, masery a lasery

    Funkční vzorky mikrofluidních PDMS mikročipů vytvořených metodou „soft lithography“ (odléváním na masku z SU-8 vytvořenou UV litografií na křemíkovou destičku) a optimalizovaných pro optické třídění živých buněk s vysokou přilnavostí. Buňky se pohybují vysokou rychlostí přívodním kanálem, v centrální oblasti prudce zpomalí a lze je přesunout do symetrického kanálu, kde opět prudce zrychlí při vstupu do odvodního kanálu.

    Functional samples of PDMS microfluidic microchips made by the ”soft lithography“ technique (casting of PDMS on a SU-8 resin mask created by the UV lithography on a silicon plate). The chips are optimized for optical sorting of living cells with high adhesion. Cells are moving at high speed in a flow channel. They rapidly slow down in the central area and can be moved to a symmetrical channel, where their speed sharply increases again while entering the outlet channel.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0216549

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.