Počet záznamů: 1  

Způsob dopování diamantu přenosem náboje z organických barviv

  1. 1.
    0354268 - FZÚ 2013 RIV CZ cze P - Patentový dokument
    Rezek, Bohuslav - Čermák, Jan - Kromka, Alexander
    Způsob dopování diamantu přenosem náboje z organických barviv.
    [Method of doping diamond using charge transfer from organic dyes.]
    Praha: Úřad průmyslového vlastnictví, 2010. Vlastník: Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i., Praha 8,CZ. Datum udělení patentu: 03.03.2010. Číslo patentu: 301547
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LC06040; GA AV ČR KAN400100701; GA MŠMT LC510
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100521
    Klíčová slova: diamon * organic dyes * polypyrrole * transfer doping * optolelectronics
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/301/301547.pdf

    Způsob dopování diamantu přenosem náboje z organických barviv je charakteristický tím, že se na diamant kovalentně naváže organické barvivo a toto barvivo se vystaví světelnému záření. Kovalentní vazba se může vytvořit elektrochemickou oxidací organického barviva z roztoku tak, že vodíkem zakončený diamant slouží jako anoda v roztoku. Tento proces je možné i lokalizovat tak, že vodíkem zakončená oblast na diamantu je prostorově vymezena pomocí izolující masky nebo pomocí oxidace. Diamant lze použít přírodní nebo syntetický na libovolné podložce. Koncentrace příměsí v diamantu není omezena.

    Way of doping diamond by a charge transfer from organic dyes is specific by the procedure that an organic dye is covalently bound to the diamond and this dye is irradiated by light. The covalent bond can be created by electrochemical oxidation of organic dye from solution so that hydrogen-terminated diamond is used as anode in the solution. This process can be localized in the way that the hydrogen-terminated region is spatially confined by an insulating mask or by surface oxidation. Diamond can be natural or synthetic on arbitrary substrate. Concentration of dopants in diamond is not limited.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0193309

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.