Počet záznamů: 1  

A computational study of the stretching frequencies of Bronsted acid sites in SAPO STA-7: preliminary comparison with infrared

  1. 1.
    0085033 - ÚFCH JH 2008 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Déroche, I. - Maurin, G. - Llewellyn, P. - Castro, M. - Wright, P. A. - Voláková, Martina - Čejka, Jiří
    A computational study of the stretching frequencies of Bronsted acid sites in SAPO STA-7: preliminary comparison with infrared.
    [Matematická studie valenčních vibracích Broenstedových kyselých center v materiálu SAPO STA-7: úvodní srovnání s infračervenou spektroskopií.]
    Studies in Surface Science and Catalysis. Roč. 170, - (2007), s. 1660-1667. ISSN 0167-2991
    Grant ostatní: Marie Curie Scholarship(XE) MRTN-CT-2004-005503
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40400503
    Zdroj financování: R - rámcový projekt EK
    Klíčová slova: Bronsted acid * SAPO STA-7 material * zeolites
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    Impakt faktor: 0.307, rok: 2005

    The acidity of the Bronsted sites in SAPO STA-7 material is investigated by atomistic simulation techniques. The long-range interactions mainly govern the acidity where as the short-range contributions have only a limited degree of influence. The calculated population of the OH stretching frequencies for a STA-7 sample with 4.8 silicon atoms per unit cell, predicts a broad distribution ranging from 3560 cm-1 to 3585 cm-1 which is confirmed by Infrared Spectroscopy.

    Ke studiu kyselosti Broenstedových center v materiálu SAPO STA-7 byly použity počítačové simulace. Interakce na dlouhou vzdálenost určují především kyselost, zatímco interakce na krátkou vzdálenost mají jen nepatrný vliv. Vypočítaná populace OH valenčních vibrací pro vzorky STA-7 se 4,8 křemíkovými atomy na jednotku cely předpovídají široký rozsah distribuce od 3560 cm-1 do 3585 cm-1 což je potvrzeno infračervenou spektroskopií.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0147627

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.