Počet záznamů: 1  

Influence of the lipopolysaccharide structure of Salmonella enterica serovat Enteritidis on interactions with pig neutrophils

  1. 1.
    0366142 - BFÚ 2012 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Matiašovič, J. - Štěpánová, H. - Volf, J. - Kubala, Lukáš - Ovesná, P. - Rychlík, I. - Faldyna, M.
    Influence of the lipopolysaccharide structure of Salmonella enterica serovat Enteritidis on interactions with pig neutrophils.
    Veterinary Microbiology. Roč. 150, 1-2 (2011), s. 167-172. ISSN 0378-1135. E-ISSN 1873-2542
    Grant ostatní: GA MZe(CZ) QH81062
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50040507; CEZ:AV0Z50040702
    Klíčová slova: Salmonella * pig * lipopolysaccharide
    Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
    Impakt faktor: 3.327, rok: 2011

    When compared with the wild-type S. enteritidis, the rfaC and rfaL mutants exhibited increased associations with porcine neutrophils and stimulated them for a higher production of reactive oxygen species. Polymyxin B treatment decreased the interactions of the wild-type strain and the rfaC mutant with neutrophils more effectively than in the case of rfaL mutant, thus showing a lower influence of lipid A recognition on rfaL mutant interactions with porcine neutrophils.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0201220

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.