Počet záznamů: 1  

Electrostatic screening and experimental evidence of a topological phase transition in a bulk quantum Hall liquid

  1. 1.
    0329915 - FZÚ 2010 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Mareš, Jiří J. - Siddiki, A. - Kindl, Dobroslav - Hubík, Pavel - Krištofik, Jozef
    Electrostatic screening and experimental evidence of a topological phase transition in a bulk quantum Hall liquid.
    [Elektrostatické stínění a experimentální důkaz topologického fázového přechodu v kvantové Hallově tekutině.]
    New Journal of Physics. Roč. 11, č. 8 (2009), 083028/1-083028/17. ISSN 1367-2630. E-ISSN 1367-2630
    Grant CEP: GA ČR GA202/07/0525; GA AV ČR IAA1010404
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100521
    Klíčová slova: elektrostatic screening * quantum Hall liquid * phase transition * Kosterlitz-Thouless
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Impakt faktor: 3.312, rok: 2009

    The electrostatic screening of quantum Hall liquid was investigated using an electric field penetration (EFP) technique. At low temperatures and at magnetic fields corresponding to the integral quantum Hall regime with even filling factors, two topologically different phases of the electron liquid have been identified. The electrostatic screening of quantum Hall liquid was investigated using an electric field penetration (EFP) technique. At low temperatures and at magnetic fields corresponding to the integral quantum Hall regime with even filling factors, two topologically different phases of the electron liquid have been identified.

    Elektrostatické stínění v kvantové Hallově tekutině bylo vyšetřováno pomocí metody pronikání elektrického pole (EFP). Za nízkých teplot a při magnetických polích odpovídajících integrálnímu Hallovskému režimu se sudým plnicím faktorem, byly identifikovány dvě topologicky různé fáze elektronové tekutiny.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0175816

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.