Počet záznamů: 1  

Způsob výroby quercetin-3-beta-D-glukopyranosidu za vzniku L-rhamnosy

  1. 1.
    0351519 - MBÚ 2011 RIV CZ cze P - Patentový dokument
    Křen, Vladimír - Weignerová, Lenka - Marhol, Petr
    Způsob výroby quercetin-3-beta-D-glukopyranosidu za vzniku L-rhamnosy.
    [Quercetin-3-β-D-glukopyranoside and formation of L-rhamnose – method of production.]
    Praha: Úřad průmyslového vlastnictví, 2010. Vlastník: Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i. Datum udělení patentu: 18.11.2010. Číslo patentu: 302216
    Grant CEP: GA MŠMT OC08049; GA MŠMT(CZ) LC06010
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: quercetin-3-b-D-glukopyranoside * Aspergillus * glycosidases
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie
    http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1457983&lan=cs

    Vynález se týká enzymové přípravy quercetin-3-b-D-glukopyranosidu (isoquercitrinu) s velmi nízkým obsahem rutinu i quercetinu z výchozí látky rutinu pomocí glykosidas, získaných z mikroorganismů rodu Aspergillus a Penicillium. Ceněným vedlejším produktem reakce je L-rhamnosa. Quercetin-3-b-D-glukopyranosid je účinný antioxidant a je využitelný v nutraceutikách a dalších ochranných přípravcích (např. kosmetice, chemoprotektivních látkách a funkčních potravinách)

    The invention deals with preparing of quercetin-3-b-D-glukopyranoside (isoquercitrine) with very low rutin and quercetin content. The method is based on selective trimming of rutin by glycosidases obtained from microorganism of Aspergillus and Penicillium family. Moreover, L-rhamnose is valuable side product of the reaction. Quercetin-3-b-D glukopyranoside is known as a strong antioxidant, which can be used as nutraceutics and as a component of another protective agents (e.g. cosmetics, functional foods)
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0191255

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.