Počet záznamů: 1  

Morphology and optical responses of SERS active .pi.-conjugated poly(N-ethyl-2-ethynylpyridinium iodide)/Ag nanocomposite systems

  1. 1.
    0326929 - ÚMCH 2010 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Dammer, Ondřej - Vlčková, B. - Procházka, M. - Sedláček, J. - Vohlídal, J. - Pfleger, Jiří
    Morphology and optical responses of SERS active .pi.-conjugated poly(N-ethyl-2-ethynylpyridinium iodide)/Ag nanocomposite systems.
    [Morfologie a optická odezva SERS aktivních nanokompozitních systémů .pi.-konjugovaného poly(N-ethyl-2-ethynylpyridinium iodid)u s Ag nanočásticemi.]
    Physical Chemistry Chemical Physics. Roč. 11, č. 26 (2009), s. 5455-5461. ISSN 1463-9076. E-ISSN 1463-9084
    Grant CEP: GA AV ČR KAN100500652
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: enhanced raman-scattering * ionic polyacetylenes * polymerization
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    Impakt faktor: 4.116, rok: 2009

    The influence of the poly(N-ethyl-2-ethynylpyridinium iodide) (PEEP-I) concentration on the morphology and optical properties of nanocomposite systems prepared by mixing the polymer solution with a hydrosol of ca. 9 nm Ag nanoparticles (NPs) was investigated by a combination of surface plasmon extinction (SPE) measurements, transmission electron microscope (TEM) imaging and surface-enhanced Raman spectroscopy (SERS). The PEEP-I concentration was found to have a strong impact on the assembly of Ag NPs and, consequently, on the optical responses of the composite systems.

    Byl studován vliv poly(N-ethyl-2-ethynylpyridinium iodid)u na morfologii a optické vlastnosti nanokompozitních systémů obsahujících Ag nanočástice o středním průměru 9 nm. Bylo zjištěno, že koncentrace polymeru významně ovlivňuje morfologii souboru nanočástic a v důsledku toho i jejich optickou extinkci.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0173859

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.