Počet záznamů: 1  

Vliv velikosti částic vysokoteplotního biocharu na jeho vlastnosti

  1. 1.
    0566716 - ÚCHP 2023 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Sedmihradská, Anežka - Skoblia, S. - Beňo, Z. - Moško, Jaroslav - Fajgar, Radek - Soukup, Karel - Pohořelý, Michael
    Vliv velikosti částic vysokoteplotního biocharu na jeho vlastnosti.
    [Effect of particle size of high-temperature biochar on its properties.]
    2022. In: Sborník příspěvků z konference. Brno: Vysoké učení technické v Brně, 2022 - (Lisý, M.; Kusníková, V.), s. 138-142. ISBN 978-80-214-6129-1.
    [Energie z biomasy XXII. Ledice (CZ), 06.09.2022-08.09.2022]
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910056
    Grant ostatní: AV ČR(CZ) StrategieAV21/3
    Program: StrategieAV
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: biochar * gasification * particle size
    Obor OECD: Energy and fuels

    Vysoko-teplotní biochar je čím dál používanější pomocná půdní látka, zvláště v místech, kde je potřeba zlepšit fyzikální vlastnosti půdy. Tento ekologicky
    slibný materiál byl zatím zkoumán hlavně v závislosti na výrobní teplotě nebo vstupního materiálu. Vliv velikosti částic na vlastnosti biocharu byly zatím
    studovány nedostatečně. Tato práce se snaží rozšířit znalosti právě v této oblasti.

    High-temperature biochar is an increasingly used soil amendment, especially in areas where the physical properties of the soil need to be improved. This ecologically promising material has so far been studied mainly in relation to production temperature or the input material. The effects of particle size on the properties of biochar have so far been studied insufficiently. This work seeks to expand the knowledge in this particular area.

    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0338017
     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    SKMBT_C22023011810281.pdf152 MBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.