Počet záznamů: 1  

Physical Characteristics of Fluidized Beds via Pressure Fluctuation Analysis

  1. 1.
    SYSNO ASEP0309028
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPhysical Characteristics of Fluidized Beds via Pressure Fluctuation Analysis
    Překlad názvuFyzikální charakteristiky fluidních vrstev cestou analýzy tlakových fluktuací
    Tvůrce(i) Hartman, Miloslav (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Trnka, Otakar (UCHP-M)
    Zdroj.dok.AIChE Journal. - : Wiley - ISSN 0001-1541
    Roč. 54, č. 7 (2008), s. 1761-1769
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovagas-solid fluidization ; pressure fluctuations ; fluctuation characteristics
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPIAA400720701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    UT WOS000257040300007
    DOI https://doi.org/10.1002/aic
    AnotaceDuring various applications of gas fluidized units, the state/quality of the fluidized bed of solids can change due to changes in operation conditions or variations in the gas or solid feed. An analysis method is developed and applied which employs spectra of the Fast Fourier Transform of measured pressure fluctuations within the fluidized bed. The procedure is based upon the spectral analysis of successive time series of pressure fluctuations reflecting the actual hydrodynamic state (regime) of the bed. Practical application of the method is illustrated for fluidization at ambient temperature and pressure of spherical particles (glass beads) as well as irregularly shaped particles (limestone, sulfated limestone, and dried sewage sludge), in an 8-cm – ID fluidized bed. Using air, experiments were conducted with different fractions of the materials spanning a very wide range of 0.28 – 4.5 mm.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.