- Vlastnosti nanokrystalického prášku na bázi Fe-Zr
Počet záznamů: 1  

Vlastnosti nanokrystalického prášku na bázi Fe-Zr

  1. 1.
    SYSNO ASEP0307607
    Druh ASEPK - Konferenční příspěvek (lokální konf.)
    Zařazení RIVStať ve sborníku
    NázevVlastnosti nanokrystalického prášku na bázi Fe-Zr
    Překlad názvuProperties of nanocrystalline powder based on Fe-Zr
    Tvůrce(i) Roupcová, Pavla (UFM-A) RID, ORCID
    Schneeweiss, Oldřich (UFM-A) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Víceúrovňový design pokrokových materiálů 2005: sborník doktorské konference. - Brno : Ústav fyziky materiálů AV ČR, 2005 / Dlouhý I. ; Švejcar J. ; Šob M. ; Strnadel B. - ISBN 80-239-6145-4
    S. 117-122
    Poč.str.6 s.
    AkceVíceúrovňový design pokrokových materiálů 05
    Datum konání01.12.2005
    Místo konáníBrno
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceCST
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovahydrogen storage ; Mossbauer spectroscopy ; Fe-Zr alloys ; nanocrystalline materials
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEP1M0512 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z20410507 - UFM-A (2005-2011)
    AnotaceFázové složení nanokrystalického prášku na bázi Zr-Fe připraveného pomocí elektrojiskrové syntézy bylo pozorováno pomocí Mosbauerovy spektroskopie, rentgenové práškové difrakce a magnetického měření. Schopnost materiálu absorbovat vodík klesá během jednotlivých kroků žíhání a se zvyšujícím se množstvím obsahu fáze Fe2Zr.
    Překlad anotaceThe phase composition of nanocrystalline Zr–Fe powder prepared by spark synthesis was investigated by means of Mossbauer spectroscopy, X-ray diffraction and magnetic measurements. The ability of hydrogen absorption is decreasing with the annealing steps and is connected with the increase in Fe2Zr phase content.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.