Počet záznamů: 1  

Influence of the laser power and analyte concentration on the results in MALDI-TOF MS of oligosaccharides

  1. 1.
    SYSNO ASEP0162341
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevInfluence of the laser power and analyte concentration on the results in MALDI-TOF MS of oligosaccharides
    Tvůrce(i) Čáslavský, Josef (UIACH-O)
    Chmelík, Josef (UIACH-O)
    Zdroj.dok.Proceedings of the 18th Informal Meeting on Mass Spectrometry. - Prague, 2000 - ISBN 80-238-5344-9
    Rozsah strans. 26
    Poč.str.1 s.
    AkceInformal meeting on mass spectrometry /18./
    Datum konání30.04.2000-04.05.2000
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovamass spectrometry ; MALDI-TOF ; oligosaccharides
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEZAV0Z4031919 - UIACH-O
    AnotaceMALDI-TOF MS has been successfully applied for the analysis of a wide range of organic biopolymers including oligosaccharides. We focus our attention to the group of oligosaccharides occuring in beer and in malting and mashing products, which are mainly oligosaccharides containing from 3 to more than 30 glucose units in their molecules. We tried to evaluate various factors influencing the obtained results. We found that the shape of the spectrum depends significantly on the energy of ionising laser pulse and also on the amount of the analyte on the MALDI target. These effects were studied with standard mixtures as well as with real samples.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2002

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.