- Chemiluminescence of lucigenin is dependent on experimental conditions
Počet záznamů: 1  

Chemiluminescence of lucigenin is dependent on experimental conditions

  1. 1.
    SYSNO ASEP0104637
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevChemiluminescence of lucigenin is dependent on experimental conditions
    Překlad názvuChemiluminiscence lucigeninu je závislá na experimentálních podmínkách
    Tvůrce(i) Hyršl, P. (CZ)
    Lojek, Antonín (BFU-R) RID
    Číž, Milan (BFU-R) RID, ORCID
    Kubala, Lukáš (BFU-R) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Luminescence - ISSN 1522-7235
    Roč. 19, č. 2 (2004), s. 61-63
    Poč.str.3 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovachemiluminescence ; lucigenin ; light irradiation
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEPGA524/02/0395 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z5004920 - BFU-R
    AnotaceThe aim of the study was to test the effect of experimental conditions such as light radiation and temperature on chemiluminescence (CL) of 10-2-10-5 mol/L lucigenin dissolved in various types of solvents. Irradiation by UV light (280, 297, 313 or 400 nm) induced a significant increase in CL of lucigenin dissolved in borate buffer. This effect was the most obvious for 10-2-10-3 mol/L lucigenin. All wavelengths used had a similar effect. UV irradiation did not induce changes in the CL activity of lucigenin dissolved in dH2O or in dimethyl sulphoxide (DMSO). Different results for various solvents were not dependent on pH. The CL activity of 10-2 mol/L and 10-3 mol/L lucigenin dissolved in borate buffer increased depending on the solution temperature (25°C, 30°C, 37°C or 40°C) already at the beginning of the analysis, with a further increase during 16 h incubation period.
    PracovištěBiofyzikální ústav
    KontaktJana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244
    Rok sběru2005
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.