Počet záznamů: 1  

Reactions of ozone and hydroxyl radical with sea salt aerosol: Experiments, Simulations, and Implications

  1. 1.
    SYSNO ASEP0102992
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevReactions of ozone and hydroxyl radical with sea salt aerosol: Experiments, Simulations, and Implications
    Překlad názvuReakce ozónu a hydroxylového radikálu s aerosoly mořské soli: Experimenty, simulace a implikace
    Tvůrce(i) Hunt, S. W. (US)
    Roeselová, Martina (UFCH-W)
    Robertson, W. H. (US)
    Wang, W. (US)
    Wingen, L. M. (US)
    Tobias, D. J. (US)
    Finlayson-Pitts, B. J. (US)
    Vieceli, J. S. (US)
    Knipping, E. M. (US)
    Dabdub, D. (US)
    Jungwirth, Pavel (UFCH-W)
    Zdroj.dok.CRC Workshop on Chemistry at Interfaces. - Irvine : University of California, 2004
    Rozsah strans. -
    Poč.str.2 s.
    AkceCRC Workshop on Chemistry at Interfaces
    Datum konání29.06.2004
    Místo konáníHyatt Newporter
    ZeměUS - Spojené státy americké
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaaerosol chamber experiment ; sea-salt aerosol ; MD simulation
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEZAV0Z4055905 - UOCHB-X
    AnotaceMechanism of the reactions of O3 and OH with NaCl and NaBr aerosols above their deliquescence point was investigated in an aerosol chamber experiment, and heterogeneous reactions via OH...Cl and O3...Br surface complexes was proposed. Molecular dynamics simulations provide support for such reaction mechanism by showing that OH and O3 strongly prefer to reside at the air/water interface and make frequent contacts with chloride and bromide ions
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Jana Procházková, Tel.: 220 183 418
    Rok sběru2005

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.