Počet záznamů: 1  

Zdrojový materiál pro produkci lososovitých ryb v ČR – minulost a současnost. Dotazník - chovná praxe v ČR

  1. 1.
    0477138 - ÚBO 2018 CZ cze K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Mendel, Jan
    Zdrojový materiál pro produkci lososovitých ryb v ČR – minulost a současnost. Dotazník - chovná praxe v ČR.
    [Resource material for production of salmonid fish in the Czech Republic – past and present. Questionnaire – breeding practice in the Czech Republic
    .]
    Zkušenosti s chovem ryb, optimalizací prostředí a veterinární péčí v recirkulačních systémech - sborník příspěvků. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2016 - (Mareš, J.; Lang, Š.; Marešová, M.), s. 62-65. ISBN 978-80-7509-441-4.
    [Zkušenosti s chovem ryb v recirkulačním systému dánského typu. Brno (CZ), 15.11.2016]
    Grant CEP: GA MZe QJ1510077
    Institucionální podpora: RVO:68081766
    Klíčová slova: genetic tools * breeding practice * Salmonidae
    Obor OECD: Fishery
    http://www.rybarstvi.eu/pub%20rybari/2016%20rec.pdf

    Pro zjištění současného stavu byl připraven dotazník s 17 otázkami mapujícími okruhy: kontrola a znalost chované linie, nástin používaných reprodukčních technologií a alternativních geneticky vylepšovaných technik, znak a typ prováděna selekce, typ používané šlechtitelské metody, znalost a míra používání genetických nástrojů, informovanost o nejnovějších chovných programech v zahraničí.

    To determine the present state a questionnaire was prepared with 17 questions mapping the following topics: control and knowledge of the lineage bred, outline of the reproduction technologies and alternative genetically improved techniques used, sign and type of the selection made, type of the breeding method involved, knowledge and degree of utilization of genetic tools, knowledge of the latest breeding programs used abroad.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0273521

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.