Počet záznamů: 1  

Light at work: The use of optical forces for particle manipulation, sorting, and analysis

  1. 1.
    0319153 - ÚPT 2009 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Jonáš, Alexandr - Zemánek, Pavel
    Light at work: The use of optical forces for particle manipulation, sorting, and analysis.
    [Světlo v akci: Využití optických sil pro manipulaci, třídění, a analýzu částic.]
    Electrophoresis. Roč. 29, č. 24 (2008), s. 4813-4851. ISSN 0173-0835. E-ISSN 1522-2683
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LC06007; GA MŠMT OC08034
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20650511
    Klíčová slova: microfluidics * optical chromatography and sorting * optical force and torque * optical tweezers and micro-manipulation / Optical tweezers and micro-manipulation / Raman microspectroscopy * Raman microspectroscopy
    Kód oboru RIV: BH - Optika, masery a lasery
    Impakt faktor: 3.509, rok: 2008

    We review the combinations of optical micromanipulation with other techniques and their classical and emerging applications to non-contact optical separation and sorting of micro- and nanoparticle suspensions, compositional and structural analysis of specimens, and quantification of force interactions at the microscopic scale. The review aims to inspire researchers, especially those working outside the optical micromanipulation field, to find new and interesting applications of these methods.

    V článku podáváme přehled kombinací optických mikromanipulací s dalšími experimentálními technikami a jejich klasických a nově vznikajících aplikací pro bezkontaktní optické třídění a separaci suspenzí mikro- a nanočástic, kompoziční a strukturní analýzu vzorků, a měření sil v mikroskopickém měřítku. Přehled si klade za cíl inspirovat zejména výzkumníky pracující mimo oblast optických mikromanipulací k nalézání nových zajímavých aplikací těchto metod.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0168392

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.