Počet záznamů: 1  

Možnosti využití odpadů z vinařství pro produkty s přidanou hodnotou.

  1. 1.
    0495512 - ÚCHP 2019 CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Topiař, Martin - Zachová, Zdeňka
    Možnosti využití odpadů z vinařství pro produkty s přidanou hodnotou.
    [Recovering of Viticulture Wastes Into Value-added Products.]
    Book of Abstracts. Prague: Czech Society of Industrial Chemistry, 2018, č. článku P.8. ISBN 978-80-86238-83-8.
    [International Conference on Chemical Technology /6./. Mikulov (CZ), 16.04.2018-18.04.2018]
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TJ01000249
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: viticulture * wooden briquettes * extraction techniques
    Obor OECD: Chemical engineering (plants, products)

    Příspěvek se zabývá porovnáním účinnosti extrakčních metod za účelem zjištění jejich vhodné kombinace pro zpracování usušené matoliny. Výsledky získané z extrakce matoliny, réví a třapin budou následně sloužit k návrhu provozní aparatury zpracovávající vinařské odpady pocházející z České Republiky.

    Viticulture has a very rich tradition in the Czech Republic, especially in South Moravia. During the production of wine, as in any other industry, different types of wastes are produced. These are, for example, the remains of must-pressing, the so-called grape marc, which is usually used on the compost or the wood mass produced by the pruning of the vineyards, called grape cane, which are pressed into wooden briquettes. Within our project, we are dealing with the possibilities of combining extraction techniques for the treatment of grape marc and grape cane in order to obtain extracts rich in biologically active substances (resveratrol, viniferine).
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0288478

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    SKMBT_C22018101612010.pdf19489.8 KBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.