Počet záznamů: 1  

Study of ion transports across model phospholipid bilayers

  1. 1.
    0326733 - ÚFCH JH 2010 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Navrátil, Tomáš - Šestáková, Ivana - Mareček, Vladimír
    Study of ion transports across model phospholipid bilayers.
    [Studium transportu iontů přes modelové fosfolipidové membrány.]
    Sborník příspěvků. Brno: PřF Masarykovy univerzity, 2009, s. 106-108. ISBN 978-80-7375-309-2.
    [Pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků /9./. Brno (CZ), 29.06.2009-30.06.2009]
    Grant CEP: GA AV ČR IAA400400806
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40400503
    Klíčová slova: supported phospholipid bilayer * transport of charged particles * voltammetry * electrochemical impedance spectroscopy
    Kód oboru RIV: CG - Elektrochemie

    Synthetically prepared model phospholipid bilayers (PLBs) in the form of black membranes, vesicles or supported membranes, with incorporated ionophores or real ion channels (i.e., artificially synthesized or gained from real living cells, e.g. protoplasts) are promising for study and simulations of transporting processes across the real cell membranes and the membranes surrounding sub-cellular structures. The electrochemical methods were found to be very suitable and sensitive enough for characterization of such processes.

    Synteticky připravené modelové fosfolipidové dvojvrstvy (PLB) ve formě černých membrán, vesikulí nebo stabilizovaných membrán, které mají inkorporovány ionofory, nebo reálné iontové kanály (tj. uměle syntetizované nebo získané z živých buněk, např. z protoplastů), se jeví jako slibné pro studium a simulaci transportních procesů přes reálné buněčné membrány a membrány obklopující sub-cellulární struktury. Elektrochemické metody byly shledány jako velmi vhodné a dostatečně citlivé pro charakterizaci takovýchto procesů.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0173743

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.