Počet záznamů: 1  

Základy nauky o půdě. 4. Degradace půdy

  1. 1.
    0105467 - UPB-H 20043072 RIV SIGLE CZ cze B - Monografie kniha jako celek
    Šimek, Miloslav
    Základy nauky o půdě. 4. Degradace půdy.
    [Fundamentals of soil science. 4. Soil degradation.]
    České Budějovice: Biologická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, 2004. 225 s. ISBN 80-7040-667-4
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6066911
    Klíčová slova: soil * degradation * pollution
    Kód oboru RIV: EH - Ekologie - společenstva

    Čtvrtá část textu o základech nauky o půdě je věnována degradaci půd s důrazem na znečistění půd a prostředí polutanty. Úvodní kapitola obsahuje definice některých pojmů z oblasti problematiky znečistění, přibližuje hlavní mechanismy a typy degradace půd a popisuje chemickou a nechemickou degradaci půd včetně eroze. Jádro příručky přináší základní informace o anorganických a organických polutantech půd, o problematice hnojení a používání pesticidů v zemědělství, o acidifikaci a alkalizaci půd, o imisích a také o znečistění vnitřních prostor a o odpadech. Následuje kapitola zaměřená na teoretické aspekty a technologie remediace a bioremediace znečistěných půd. Závěrečná část pojednává o globálním aspektu znečistění prostředí, přibližuje problematiku fotochemického smogu, kyselých srážek a chemie stratosféry a popisuje fenomén skleníkového efektu a globálního oteplování.

    This textbook represents the 4th volume of the series of texts dealing with fundamentals of soil science. The book features different mechanisms of soil degradation with special attention to soil and environmental pollution. In addition, theoretical aspects of remediation and remediation technologies are described. Final part of the text is focused on global environmental problems, e.g. photochemical smog, acid rains, stratospheric chemistry, greenhouse gases and global warming.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0012710


     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.