Počet záznamů: 1  

The Osteometrical Characteristics of Mandibles of Sus Scrofa Population in the Czech Republic (České Budějovice) in Comparison with Sus Scrofa Population in Chile and Japan

  1. 1.
    0092721 - ÚVGZ 2008 RIV DK eng J - Článek v odborném periodiku
    Dvořáková-Líšková, Zuzana - Hanzal, V. - Janiszewski, P.
    The Osteometrical Characteristics of Mandibles of Sus Scrofa Population in the Czech Republic (České Budějovice) in Comparison with Sus Scrofa Population in Chile and Japan.
    [Kraniometrická charakteristika čelistí Sus Scrofa u populací v České republice ve zrovnaní s populacemi v Čilé a Japonsku.]
    Wildlife Biology. 3/13, č. 3 (2007), s. 42-51. ISSN 0909-6396. E-ISSN 1903-220X
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) 1P05OC060
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: Sus Scrofa * osteometry
    Kód oboru RIV: EG - Zoologie
    Impakt faktor: 0.894, rok: 2007

    We study osteometrical characteristics of mandibles of wild boars (Sus strofa) in the Czech Republic, in Southern Bohemia (České Budějovice). We compare craniometrical characteristics of mandibles of female and male population in particular age groups. At the same time we compare osteometrical characteristics of Czech wild boar population with two other studies which were realised in Asian continent (Japan) and American continent (Chile).The values of craniometrical characteristics of Chile are quite high while Japan has the lowest values. Osteometrical characteristics of mandibles are impacted by both geographical and climatic factors. The research in Chile presents other significant factors that influenced and influence osteometrical characteristics – domestication and crossbreeding between wild pigs and domestic pigs.

    Cílem naši práce bolo sledování osteometrickej charakteristiky Sus Scrofa v lokalite prímestskej honitby České Budějovice ve srovnání s osteometickou charakteristikou Sus scrofa v Čilé a Japonsku
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0152968

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.