Počet záznamů: 1
Krajiny prostřených i prázdných stolů II. Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu
- 1.0486781 - EÚ 2018 RIV CZ cze M - Část monografie knihy
Petráňová, Lydia
Obraz středověké české kuchyně v Klaretových slovnících.
[The image of the medieval Czech cuisine in Claret’s dictionaries.]
Krajiny prostřených i prázdných stolů II. Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2017 - (Jedličková, B.; Lenderová, M.; Kouba, M.; Říha, I.), s. 39-50. ISBN 978-80-7560-087-5
Institucionální podpora: RVO:68378076
Klíčová slova: medieval cuisine * folk diet * Master Claret * Latin-Czech dictionary
Obor OECD: History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
Metodický experiment, jehož smyslem je konstrukce potravinové základny, kuchyňských technologií a stravovacího systému v Čechách ve 14. století na základě lingvistického materiálu latinsko – českých slovníků Mistra Klareta.
A methodical experiment, designed to construct a food base, kitchen technology and eating system in the 14th century based on the linguistic material of the Latin - Czech dictionaries of Master Claret.
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0281856
Počet záznamů: 1