Počet záznamů: 1  

Krajiny prostřených i prázdných stolů II. Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu

  1. 1.
    0486781 - EÚ 2018 RIV CZ cze M - Část monografie knihy
    Petráňová, Lydia
    Obraz středověké české kuchyně v Klaretových slovnících.
    [The image of the medieval Czech cuisine in Claret’s dictionaries.]
    Krajiny prostřených i prázdných stolů II. Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2017 - (Jedličková, B.; Lenderová, M.; Kouba, M.; Říha, I.), s. 39-50. ISBN 978-80-7560-087-5
    Institucionální podpora: RVO:68378076
    Klíčová slova: medieval cuisine * folk diet * Master Claret * Latin-Czech dictionary
    Obor OECD: History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

    Metodický experiment, jehož smyslem je konstrukce potravinové základny, kuchyňských technologií a stravovacího systému v Čechách ve 14. století na základě lingvistického materiálu latinsko – českých slovníků Mistra Klareta.

    A methodical experiment, designed to construct a food base, kitchen technology and eating system in the 14th century based on the linguistic material of the Latin - Czech dictionaries of Master Claret.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0281856


     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.