Počet záznamů: 1  

Identification of boosted, hadronically decaying W bosons and comparisons with ATLAS data taken at √s=8 TeV

  1. 1.
    0466009 - FZÚ 2017 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Aad, G. - Abbott, B. - Abdallah, J. - Chudoba, Jiří - Havránek, Miroslav - Hejbal, Jiří - Jakoubek, Tomáš - Kepka, Oldřich - Kupčo, Alexander - Kůs, Vlastimil - Lokajíček, Miloš - Lysák, Roman - Marčišovský, Michal - Mikeštíková, Marcela - Němeček, Stanislav - Penc, Ondřej - Šícho, Petr - Staroba, Pavel - Svatoš, Michal - Taševský, Marek - Vrba, Václav … celkem 2864 autorů
    Identification of boosted, hadronically decaying W bosons and comparisons with ATLAS data taken at √s=8 TeV.
    European Physical Journal C. Roč. 76, č. 3 (2016), s. 1-70, č. článku 154. ISSN 1434-6044. E-ISSN 1434-6052
    Institucionální podpora: RVO:68378271
    Klíčová slova: CERN LHC Coll * background * structure * ATLAS * mass resolution
    Kód oboru RIV: BF - Elementární částice a fyzika vys. energií
    Impakt faktor: 5.297, rok: 2016

    This paper reports a detailed study of techniques for identifying boosted, hadronically decaying W bosons using 20.3 fb−1 of proton–proton collision data collected by the ATLAS detector at the LHC at a centre-of-mass energy s√=8TeV . A range of techniques for optimising the signal jet mass resolution are combined with various jet substructure variables. The results of these studies in Monte Carlo simulations show that a simple pairwise combination of groomed jet mass and one substructure variable can provide a 50 % efficiency for identifying W bosons with transverse momenta larger than 200 GeV while maintaining multijet background efficiencies of 2–4 % for jets with the same transverse momentum. These signal and background efficiencies are confirmed in data for a selection of tagging techniques.

    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0264469

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.