Počet záznamů: 1  

Jak organické látky produkované fytoplanktonem ovlivňují procesy úpravy vody?

  1. 1.
    0459891 - ÚH 2017 RIV CZ cze K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Pivokonský, Martin - Janda, V.
    Jak organické látky produkované fytoplanktonem ovlivňují procesy úpravy vody?
    [What is the impact of algal organic matter on drinking water treatment processes?]
    Sborník konference Pitná voda 2016. České Budějovice: WE&T Team, 2016, s. 49-61. ISBN 978-80-905238-2-1.
    [Konference Pitná voda. Tábor (CZ), 23.05.2016-26.05.2016]
    Institucionální podpora: RVO:67985874
    Klíčová slova: AOM (Algal Organic Matter) * coagulation * drinking water treatment
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    Příspěvek se zabývá složením a vlivem organických látek produkovaných fytoplanktonem, tzv. AOM (Agal Organic Matter) na koagulaci při úpravě vody. Popsán je charakter a složení AOM s ohledem na procesy úpravy vody, především pak zastoupení peptidů/proteinů a sacharidů, velikost molekul AOM, afinita k vodě, přítomnost funkčních skupin a velikost povrchového náboje. Dále se příspěvek zabývá odstranitelností AOM koagulací, její inhibicí pomocí tvorby povrchových ligandových komplexů s produkty hydrolýzy koagulačních činidel a také vlivem AOM na koagulaci ostatních ve vodě přítomných znečišťujících příměsí.

    The paper is focused on the influence of AOM (Algal Organic Matter) on coagulation during drinking water treatment. Composition and properties of AOM are discussed as well as the impact of these compounds on the mechanisms and efficacy of coagulation.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0260051

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Pivokonský, Jak organické látky produkované fytoplanktonem ovlivňují..., 2016.pdf1987.6 KBAutorský preprintvyžádat
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.