Počet záznamů: 1  

Four Pathogenic Candida Species Differ in Salt Tolerance

  1. 1.
    0348095 - FGÚ 2011 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Krauke, Yannick - Sychrová, Hana
    Four Pathogenic Candida Species Differ in Salt Tolerance.
    Current Microbiology. Roč. 61, č. 4 (2010), s. 335-339. ISSN 0343-8651. E-ISSN 1432-0991
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LC531
    Grant ostatní: EC(XE) MRTN-CT-2004-512481
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509
    Klíčová slova: candida species * salt tolerance * potassium homeostasis
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 1.510, rok: 2010

    The paper describes the differences in tolerance of pathogenic Candida species to alkali-metal-cation salts. C. parapsilosis and C. albicans are the most tolerant and C. dubliniensis and C. glabrata rather sensitive yeast species. In contrast to the model yeast Saccharomyces cerevisiae, the intracellular K+/Na+ ration does not reflect the level of salt tolerance
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0188710

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.