Počet záznamů: 1  

Fluorescent nanodiamonds: effect of surface termination

  1. 1.
    0342773 - FZÚ 2011 RIV US eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Kratochvílová, Irena - Taylor, A. - Kovalenko, Alexander - Fendrych, František - Řezáčová, V. - Petrák, Václav - Záliš, Stanislav - Šebera, Jakub - Nesládek, Miloš
    Fluorescent nanodiamonds: effect of surface termination.
    Diamond Electronics and Bioelectronics - Fundamentals to Applications III. Warrendale, PA: Materials Research Society, 2010 - (Bergonzo, P.; Butler, J.; Jackman, R.; Loh, K.; Nesladek, M.), 1203-J03-05 /5 s. MRS Symposium Proceedings, Vol. 1203. ISBN 978-1-60511-176-6.
    [MRS Fall Meeting 2009. Boston (US), 26.11.2009-02.12.2009]
    Grant CEP: GA ČR GA203/08/1594; GA AV ČR KAN401770651; GA MŠMT OC 137; GA AV ČR KAN200100801; GA AV ČR KAN100400702
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100520; CEZ:AV0Z40400503
    Klíčová slova: nanodiamonds * surface termination * fluorescence
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    http://www.mrs.org/s_mrs/sec_subscribe.asp?CID=24691&DID=291641&action=detail

    Hydrogen chemisorption on a chemical vapor deposition grown diamond surface is well-known to be important for stabilizing diamond surface structures with sp3 hybridization. Negative electron affinity condition could change to a positive electron affinity by oxidation of the H chemisorbed diamond surfaces. Oxidized diamond surfaces usually show characteristics completely different from those of the H-chemisorbed diamond surfaces. The unique electron affinity condition, or the surface potential, is strongly related to the chemisorbed species on diamond surfaces. The relationship between the surface chemisorption structure and the surface electrical properties, such as the surface potential of the diamond, has been modelled using DFT based calculations.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0185408

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.