Počet záznamů: 1  

Constant current chronopotentiometry in detection of changes in protein structures

  1. 1.
    0332682 - BFÚ 2010 CN eng A - Abstrakt
    Ostatná, Veronika - Paleček, Emil
    Constant current chronopotentiometry in detection of changes in protein structures.
    [Chronopotenciometrie s konstantním proudem při detekci změn v proteinové struktuře.]
    Abstract. Beijing, 2009. s. 1.
    [The 60th Annual Meeting of the International Society of Electrochemistry. 16.08.2009-21.08.2009, Beijing]
    Grant CEP: GA AV ČR(CZ) KAN400310651; GA AV ČR(CZ) KJB100040901; GA ČR(CZ) GA301/07/0490; GA ČR(CZ) GP202/07/P497; GA MŠMT(CZ) LC06035
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50040507; CEZ:AV0Z50040702
    Klíčová slova: protein structure * constant current chronopotentiometry * peak H
    Kód oboru RIV: BO - Biofyzika

    Using the constant current chronopotentiometric stripping analysis (CPSA) and hanging mercury drop or solid amalgam electrodes a well-developed peak (peak H) is produced by practivally all proteins at nanomolar concentrations. Our recent results showed that bare and chemically modified electrodes are particularly useful for recognition of changes in protein structures induced by denaturing, reducing and oxidizing agents as well as by single amino acid exchange in proteins important in cancer. Aggregation of amyloidogenic proteins can also be traced.

    Použitím chronopotentiometrie s konstantním proudem ve spojení s visící kapkovou rtuťovou nebo amalgamovou elektrodou dostáváme dobře vyvinuté píky H prakticky pro všechny proteiny v nanomolárních koncentracích. Naše nedávné výsledky ukazují, že nemodifikovaná i chemicky modifikované rtuť obsahující elektrody jsou použitelné pro rozpoznání strukturálních změn v proteinem způsobeny denaturačními, redukčními a oxidačními činidly, také i změnou způsobenou výměnou jedné aminokyseliny. Agregace amylogenních proteinů může být také sledována.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177861

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.