Počet záznamů: 1
Rheological and Sensory Characteristics of Yoghurt-Modified Mayonnaise
- 1.0319500 - ÚH 2009 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Štern, Petr - Pokorný, J. - Šedivá, A. - Panovská, Z.
Rheological and Sensory Characteristics of Yoghurt-Modified Mayonnaise.
[Reologické a sensorické charakteristiky jogurtem modifikovaných majonéz.]
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, č. 3 (2008), s. 190-198. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA AV ČR IAA2060404
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
Klíčová slova: mayonnaise * rheology * sensory analysis * texture * yoghurt
Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
Rheological and textural characteristics of mayonnaise modified by the adition of yoghurt showed relations similar to those in other food emulsions – linear and semilogarithmic. Rheological measurement is therefore useful for a rapid determination of texture.
Reologické a texturní charakteristiky jogurtem modifikovaných majonéz vykazují stejně jako jiné potravinářské emulze lineární a semilogaritmické závislosti. Reologická měření lze proto použít k rychlému stanovení textury.
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0168625
Počet záznamů: 1